Så här tar jag reda på mina örter!

Logo Chef Martino

Och jag kommer också visa hur jag gör för att behålla den gröna färgen på basilikan.

Ja, sommaren är definitivt över och vi som bor i norra Europa börjar att få det lite kallare nu och då slutar basilikan växa i drivhuset (om du inte har uppvärmning). Så därför skördar jag all basilika nu och fryser den i olivolja med lite vitlök. Det är ett bra sätt att alltid ha några "färska" örter redo att förgylla i maten. Ett bra tipps är att ha i några droppar av oljan i en soppa för att få lite extra piff på den. Som en fransk "pistou".

Eller få lite inspiration från bilderna här nedan...!

Chef Martino

Hur jag tar reda på mina färska örter!

Skölj basilikan från jord och ogräs och låt den sedan torka något.

Så här tar jag reda på mina örter!

Under tiden kan du skala vitlöken!

Här är tricket för att bevara basilikans gröna färg, jag värmer olivoljan till 50-60 grader C innan jag häller den över basilikan och vitlök.

Den uppvärmda olivolja gör att klorofyllen framhävs lättare. chlorophyll from the basil.

Have a look at the video and see how I did!

Recipe:

Basilika & vitlöksolja

Så här tar jag reda på mina örter!

It is so convenient to have “fresh” basil in the freezer, super easy to pick out and cook with. If you do not have your own basil, you can take advantage when it is on sale in the store and freeze.

  • Prep Time5 min
  • Cook Time5 min
  • Total Time10 min
  • Total kostnadcheap

Ingredienser:

  • 1 full mixer bowl med basilika (ca 2 liter)
  • 4 vitlöksklyftor.
  • 3 dl olive oli
  • 1 tsk salt 

Så här skall du göra!

1

Skölj basilikan i vatten, ta bort ogräs och löv om den har kommit med och låt den torka. Under tiden kan du skala vitlöken. 

2

Värm upp olivoljan, men passa på temperaturen. det får inte bli för varmt. 

3

Lägg allt i mixern och kör igång. Häll också i saltet. Låt mixern gå tills den blir en underbart grön tjock sås. Kör inte för länge eftersom själva mixern börjar generera värme och den kan bli "för" varm och då tappar basilikan sin färg och blir grått och tråkigt.

Nu är den klar!

4

Häll såsen i en form och ställ i frysen. När den har frusit till kan du skära ut små rutor och spara i en burk med lock.

Ta dig ett litet smakprov!

5

Ta en bit surdegsbröd och doppa i basilikoljan, det smakar helt fantastiskt. 

Tack, och hoppas att du gillar receptet. Om du har några frågor kan du använda livechatten, jag svarar vanligtvis inom 20 minuter och kan förhoppningsvis hjälpa dig. Happy Cooking - Good Cooking!

Om du vill kan du skriva ut receptet och dela det gärna!

hur tycker du receptet var?

Klicka och ge din röst!

Sortera efter högsta betyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Eftersom du tyckte att det här inlägget var användbart ...

Följ oss på sociala medier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske tycker om det också!

Vichyssoise Chef Martino

Hur du lagar Vichyssoise

Potato & leek soup is commonly called VICHYSSOISE But, recipes on soup made of potatoes and leeks has been made back in days and has

Läs mer >>
Chef Martino recept Surdegs Bröd

Såhär bakar du surdegsbröd!

Finns det något bättre än ett nybakat surdegsbröd bredd med smör. Ok, kanske doppa brödet på ett fat med jungfrulig olivolja och lite havssalt. Men bäst av allt när man bakar bröd hemma, är hur doften av nybakat sprider sig och dina sinnen sätter igång och det vattnas i munnen.

Läs mer >>
sv_SE
Logo Chef Martino
Chef Martino baking Sourdough Bread
Logo Chef Martino

Join the Kitchen Club

We now have 2250 subscribers who receive tips and ideas for the kitchen and cooking and upcoming events. 

Are you in ?

Sig up today and join the the club for foodies, and get your tips in the mail box