Så här lagar du zucchini pannkakor!

Logo Chef Martino

"kryddade med färsk salvia"

Varje år planterar jag zucchini och skördar massor av dem. Och en av favoriterna som jag lagar är zucchini pannkakor med färsk salvia. Hur gott helst och inte svårt att laga. Faktum är att det går snabbt och jag serverar gärna “världens snabbaste tomatsås” till zucchini pannkakorna. Så jag tycker absolut du skall prova på och laga zucchini pannkakor. Passar utmärkt att äta som dom är tillsammans med tomatsåsen, eller varför inte som ett tillbehör till en bit halstrad lax eller grillad kyckling. Här visar jag hur du skall göra och hur du lagar “världens snabbaste tomatsås” Happy Cooking - Good Cooking!

Visst går det bra att äta pankakorna som de är med tomatsås. Men också som tillbehör till en bit grillad lax eller grillad kyckling. Ok, nu visar jag hur man gör OCH hur man gör ”världens snabbaste tomatsås”

 

Här är ett annat mumsigt recept på zucchini

Recept 4 pers:

2-3 st zucchini ca: 800g
2-3 stora kokta potatisar ( det går också använda rå potatis) men jag föredrar kokta.
1 stor gul lök.
2-3 vitlöksklyftor.
1 dl havregryn.
1 ägg.
Salt och nymalen peppar.
Smör och olivolja till stekning.
Några kvistar färsk salvia.

Så här lagar du zucchini pannkakor!

  1. 1. Försök att hitta “hårda” och mörkt gröna zucchini. Det gör att det blir lättare att riva dem på rivjärnet. Riv dem på den grova sidan på rivjärnet. Tryck hårt på zucchini mot rivjärnet. Riv sedan potatisen. 

2.Salta och peppra över zucchinin och låt saltet “dra ur vätskan” i några minuter. När saltet har verkat klart, pressa ur vätskan med händerna i skålen. Jag tycker om att ha vätskan kvar och låta havregrynen “svälla” i upp iden. Häll i havregrynen i skålen och blanda om. Provsmaka om det är lagom med kryddor. Knäck i ägget och blanda till en jämn smet.

3. Riv i löken (på grova sidan) och vitlöken (på den fina sidan).

4. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Lägg i smeten och forma till små pannkakor. Lår dem ligga stilla en stund i pannan så smeten binder sig. När undersidan är gyllen bruna vänder du på dem och stekt dem klart. Klicka i en klick smör den sista minuten för att få lite extra mumsig smak. Strö över salvia bladen

Världens snabbaste och godaste tomatsås! Recept: 4 pers.

2-3 matskedar tomatpure (ekologisk)
4 -5 vitlöksklyftor.
3 dl vittvin.
3-4 dl vatten.
50g kallt smör.
Några kvistar färsk salvia.
3 matskedar olivolja.
Salt och nymalen svartpeppar.

Så här gör du såsen!

Hetta upp en panna med olivoljan. Krossa vitlöksklyftorna och lägg i den varma pannan och låt fräsa runt en stund utan att ta för mycket färg. Lägg i salvian (spara några blad till serveringen) och tomatpurén och “rosta” tomatpurén en stund. Häll i vinet och rör om och sedan vattnet. Låt sedan såsen puttra ihop till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör i det kalla smöret i den puttrande såsen. Strö över resterande av salviabladen - Färdigt att servera…

Få inspiration - ta en titt på filmen hur jag gör!

hur tycker du receptet var?

Klicka och ge din röst!

Sortera efter högsta betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Eftersom du tyckte att det här inlägget var användbart ...

Följ oss på sociala medier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske tycker om det också!

Vichyssoise Chef Martino

Hur du lagar Vichyssoise

Potato & leek soup is commonly called VICHYSSOISE But, recipes on soup made of potatoes and leeks has been made back in days and has

Läs mer >>
Chef Martino recept Surdegs Bröd

Såhär bakar du surdegsbröd!

Finns det något bättre än ett nybakat surdegsbröd bredd med smör. Ok, kanske doppa brödet på ett fat med jungfrulig olivolja och lite havssalt. Men bäst av allt när man bakar bröd hemma, är hur doften av nybakat sprider sig och dina sinnen sätter igång och det vattnas i munnen.

Läs mer >>
sv_SE
Logo Chef Martino
Chef Martino baking Sourdough Bread
Logo Chef Martino

Join the Kitchen Club

We now have 2250 subscribers who receive tips and ideas for the kitchen and cooking and upcoming events. 

Are you in ?

Sig up today and join the the club for foodies, and get your tips in the mail box