Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /www/webvol21/p5/9qrw1gvb4zhtt93/chefmartino.se/public_html/wp-content/plugins/ooohboi-steroids-for-elementor/ooohboi-steroids.php on line 390

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol21/p5/9qrw1gvb4zhtt93/chefmartino.se/public_html/wp-content/plugins/ooohboi-steroids-for-elementor/ooohboi-steroids.php on line 390
Chips på jordärtskocka med fetaost dippsås

Chips på jordärtskocka med fetaost dippsås

Jerusalem artichokes chips
Logo Chef Martino

Det har varit fina blommor i somras...

Trots ett av dess namn har jordärtskockan inget förhållande till vare sig Jerusalem eller kronärtskocka. Det finns ingen vetenskaplig förklaring för namnet, förutom några gissningar. En gissning är att inflyttade Italienska bönder bosatta i USA började kalla det "girasole", vilket uttalades åt liknade håll som Jerusalem. Och sedan skulle engelsktalande ha förvrängt ordet "girasole" (som betyder "solros kronärtskocka") för Jerusalem Artichoke då den liknade en solros. Vem vet… Här i Norden kallar vi den i alla fall Jordärtskocka vilket känns passande.

Watch the video!

Gå direkt till receptkortet här!

Chef Martino

Eller börja med lite fakta och inspiration...

Jordärtskockan

Den här lilla knölen har också varit en fin blomma i somras. 

Think that this good tuber has also been a beautiful flower.

Bästa tid för skörd är sen höst då roten har fått växa till sig ordentligt.

Jordärtskockan

Skär jordärtskockan i 3 till 5 mm tjocka skivor.

Jordärtskocka

Add olive oil, salt and peppar. Mix well so the oil penetrate.

Jordärtskockan

Ordna bitarna en efter en så att de inte överlappar varandra. Sätt in ugnsplattan på 220 ° C i cirka 15-20 minuter. Eller tills de blir gyllenbruna. Under tiden börja förbereda dippsåsen

Fetaost dippsås

Bryt osten med fingrarna i små bitar i skålen. Häll i Creme Fraiche och riv / pressa vitlök, smaka med salt, peppar och chiliflingorna. 

Feta Cheese dip sauce

Bryt osten med fingrarna i små bitar i skålen. Häll i Creme Fraiche och riv / pressa vitlök, smaka med salt, peppar och chiliflingorna. 

Jerusalem artichoke chip with feta cheese dip

Skrapa loss skivorna från ugnsplåten, dom fastnar ganska lätt. Ingen fara med det. Lägg dom luftigt så dom får "torka" till sig lite och bli krispiga.

Jerusalem artichokes chips

Dags att njuta godaste snackset i huset. HAPPY COOKING - GOOD COOKING!

Här är receptkortet!

Chef Martino

Jerusalem Artichoke chips with feta cheese dip sauce

Jordärtskockan

Mmmm ... det här är så mumsigt - Chips på kronärtskockor med dippsås av fetaost

  • Prep Time5 min
  • Cook Time20 min
  • Total Time25 min
  • Mängd2 person
  • Total kostnad4€
  • Karaktär på kök
    • Medelhavs mat
  • Typ av maträtt
    • Appetizer
  • Typ av matlagning
    • Ugnen
  • Passande diet
    • Gluten Free
    • Vegan
    • Vegetarian

Ingredienser:

Till jordärtskockan

  • 400 g Jordärtskockor 
  • 3 msk olivolja
  • 1-2 vitlöksklyfor
  • Salt och nymalen svartpeppar.

Till Fetaost dippsåsen

  • 100 g fetaost
  • 1 dl creme fraiche
  • En nypa chiliflakes, ta så mycket du önskar. Jag gillar det starkt.
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här skall du göra!

Tillagning Jordärtskockorna

1

Skölj dem noga från jord, du över inte skala dem. Skär i 3 till 5 mm skivor.

2

Lägg dem i skålen. Häll över olivolja, salt och peppar. Blanda om så att olivoljan tränger igenom alla ytor

3

Ordna bitarna en efter en så att de inte överlappar varandra. Sätt in ugnsplattan på 220 ° C i cirka 15-20 minuter. Eller tills de blir gyllenbruna. Under tiden börja förbereda dippsåsen

4

Skrapa loss skivorna från ugnsplåten, dom fastnar ganska lätt. Ingen fara med det. Lägg dom luftigt så dom får "torka" till sig lite och bli krispiga.

Tillagning av dippsåsen:

5

Bryt osten med fingrarna i små bitar i skålen. Häll i Creme Fraiche och riv / pressa vitlök, smaka med salt, peppar och chiliflingorna. 

6

Blanda runt ordentligt, men det gör inget om det är bitar kvar av osten. Det tycker jag bara är gott.

Dags att äta, låt jordärtskockorna svalna innan de serveras så att de blir krispiga. Om du har skurit tjockare bitar spelar det ingen roll om de inte blir krispiga. det är ändå bra - Happy Cooking - Good Cooking

Om du vill kan du skriva ut receptet och dela det gärna!

hur tycker du receptet var?

Klicka och ge din röst!

Sortera efter högsta betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Eftersom du tyckte att det här inlägget var användbart ...

Följ oss på sociala medier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Du kanske tycker om det också!

Vichyssoise Chef Martino

Hur du lagar Vichyssoise

Potato & leek soup is commonly called VICHYSSOISE But, recipes on soup made of potatoes and leeks has been made back in days and has

Läs mer >>
Chef Martino recept Surdegs Bröd

Såhär bakar du surdegsbröd!

Finns det något bättre än ett nybakat surdegsbröd bredd med smör. Ok, kanske doppa brödet på ett fat med jungfrulig olivolja och lite havssalt. Men bäst av allt när man bakar bröd hemma, är hur doften av nybakat sprider sig och dina sinnen sätter igång och det vattnas i munnen.

Läs mer >>
sv_SE
Logo Chef Martino
Chef Martino baking Sourdough Bread
Logo Chef Martino

Join the Kitchen Club

We now have 2250 subscribers who receive tips and ideas for the kitchen and cooking and upcoming events. 

Are you in ?

Sig up today and join the the club for foodies, and get your tips in the mail box