Zucchini med fetaost, calamata oliver och tomat

Logo Chef Martino

Så här skall du göra!

Såhär gör du! Zucchini är en av mina favoriter, både i köket och trädgården. Eftersom Zucchini är väldigt lätt att odla och ger en överväldigande skörd. Sist men inte minst finns det så många rätter att laga, både kalla och varma rätter. 

 

Recept för 2 personer!

  • 2 stora zucchini
  • 1 gul lök
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl grönsakbuljong
  • 1-2 vitlöksklyftor 
  • 80 g fetaost
  • 10-12 calamataoliver
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 knippe färsk timjan och oregano
  • salt och nymalen svartpeppar

Divide the zucchini along in two parts and cut into 2 cm thick slices.

Fry zucchinin in olive oil until they turn golden brown but still crispy. 

Put the zucchini på en tallrik. Hacka lök och vitlök grovt och brun i samma kastrull tills de är gyllenbruna.

Tillsätt tomatpurée i pannan och låt det bryna ett tag med löken. Häll i buljongen och låt sjuda i 2-3 minuter och lägg i de färska örterna.

häll såsen i djupa tallrikar (mycket sås) det ska vara som en soppa eller gryta så att du kan doppa bröd i såsen. På toppen zucchini och garnera med fetaost, oliver.

Bone apetit / Chef Martino  

Ta en titt på videon hur jag gjorde!

hur tycker du receptet var?

Klicka och ge din röst!

Sortera efter högsta betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Eftersom du tyckte att det här inlägget var användbart ...

Följ oss på sociala medier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske tycker om det också!

Vichyssoise Chef Martino

Hur du lagar Vichyssoise

Potato & leek soup is commonly called VICHYSSOISE But, recipes on soup made of potatoes and leeks has been made back in days and has

Läs mer >>
Chef Martino recept Surdegs Bröd

Såhär bakar du surdegsbröd!

Finns det något bättre än ett nybakat surdegsbröd bredd med smör. Ok, kanske doppa brödet på ett fat med jungfrulig olivolja och lite havssalt. Men bäst av allt när man bakar bröd hemma, är hur doften av nybakat sprider sig och dina sinnen sätter igång och det vattnas i munnen.

Läs mer >>
sv_SE
Logo Chef Martino
Chef Martino baking Sourdough Bread
Logo Chef Martino

Join the Kitchen Club

We now have 2250 subscribers who receive tips and ideas for the kitchen and cooking and upcoming events. 

Are you in ?

Sig up today and join the the club for foodies, and get your tips in the mail box