Så här skall du göra!
Såhär gör du! Zucchini är en av mina favoriter, både i köket och trädgården. Eftersom Zucchini är väldigt lätt att odla och ger en överväldigande skörd. Sist men inte minst finns det så många rätter att laga, både kalla och varma rätter.
Recept för 2 personer!
- 2 stora zucchini
- 1 gul lök
- 3 msk tomatpuré
- 3 dl grönsakbuljong
- 1-2 vitlöksklyftor
- 80 g fetaost
- 10-12 calamataoliver
- 3 msk olivolja
- 1 nypa chiliflakes
- 1 knippe färsk timjan och oregano
- salt och nymalen svartpeppar
Divide the zucchini along in two parts and cut into 2 cm thick slices.
Fry zucchinin in olive oil until they turn golden brown but still crispy.
Put the zucchini på en tallrik. Hacka lök och vitlök grovt och brun i samma kastrull tills de är gyllenbruna.
Tillsätt tomatpurée i pannan och låt det bryna ett tag med löken. Häll i buljongen och låt sjuda i 2-3 minuter och lägg i de färska örterna.
häll såsen i djupa tallrikar (mycket sås) det ska vara som en soppa eller gryta så att du kan doppa bröd i såsen. På toppen zucchini och garnera med fetaost, oliver.
Bone apetit / Chef Martino