Gör din egen Ravioli från grunden, super lätt. | Chef Martino´s Food Universe

Home made ravioli
Logo Chef Martino

Ravioli fyllda med jordärtskockor serveras med stekt grön tomat

Kära vänner! Kocken Martino är tillbaka! Idag har jag ett roligt tips till dig. Nämligen att göra din egen pasta. Och jag tycker verkligen att du borde våga prova på att göra din egen ravioli. Därför är hemgjord ravioli är så mycket bättre och inte alls svår att göra.

Och det är kul också!

  Gör det, titta igenom texten här nere och längst ner finns det en video där där visar hur jag lagar ravioli och rulla sedan upp skjortärmarna och sätt igång.

Lets go!

Home made ravioli by Chef Martin stuffed with Jerusalem artichoke.

Recept på pasta deg för 2 personer!

  • 4 dl durumvetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 tsk olivolja 
  • 1 tsk salt.

 

Häll mjölet på bänken och gör ett hål i toppen. Knäck i äggen i hålet och börja knåda degen med händerna. Om degen känns tuff, blanda i en droppe vatten. Knåda degen tills den känns slät och silkeslen. Förpacka sedan degen i plastfilm och i kylen för att vila i minst en halvtimme före användning. 

Home made ravioli by Chef Martin stuffed with Jerusalem artichoke.

Häll mjölet på bänken och gör ett hål i toppen och knäcka äggen i hålet.

Home made ravioli by Chef Martin stuffed with Jerusalem artichoke.

Du måste knåda degen ordentligt, dra i den, sträcka den - igen och igen.

Home made ravioli by Chef Martin stuffed with Jerusalem artichoke.

Vik in den i plastfolie och lägg den i kylen och låt den vila minst en halvtimme innan du använder degen. Under tiden förbereder jag fyllningen. Låt oss gå ut i trädgården och plocka jordärtskockor!

. Visste du att kronärtskockor är roten till en vacker blomma.

Även om sommaren är över finns det delikatesser att plocka i trädgården, nämligen gröna tomater, minus! Kanske är det svårt att hitta i butiken, men röda körsbärstomater fungerar lika bra.

Skrapa jordärtskockorna rena på ytan med en liten kniv och skölj noga bort jorden.

Skär jordärtskockan i tärningar.

Stek dem sedan i gyllenbrunt smör tills de börjar bli mjuka och krydda med salt och nymalt peppar. Lägg sedan i en skål.

Plocka persilja och några kvistar färsk timjan och hacka dem grovt och lägg i skålen.

Tear a hearty piece of Parmesan cheese in the bowl with the Jerusalem Artichokes and the herbs and stir the filling into the bowl so it becomes mushy.

Nu är det dags att rulla ut degen. Gör det tunt, ca 2 mm.

 Then click out 1 tablespoon on the dough. Whisk an egg and use as an adhesive the rolled out dough.

Lägg över en utrullad deg och forma runt fyllningen.

Home made ravioli

Tryck hårt på degen med en gaffel runt om fyllning så att degen sluts och fyllningen kan komma ut. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i raviolin. Sänk värmen så det inte kokar så hårt. koka i 2-4 minuter eller tills ravioli flyter upp och är fast men ändå är "al dente" (en lite fast kärna. 

Stek upp tomaterna med några skivor jordärtskocka i ett smör, salt och peppar som ett garnityr att servera med raviolin.

Servera med massor av riven parmesanost och lite extra med brunt smör.

Home made Ravioli with Jerusalem artichokes!

Home made ravioli

Home made ravioli by Chef Martin stuffed with Jerusalem artichoke.

Detta är en receptöversikt och ett litet utdrag om vad du ska laga.
  • Prep Time40 min
  • Cook Time5 min
  • Total Time45 min
  • Total kostnadcheap

Ingredienser:

The pasta dough

  • 4 dl durumvetemjöl
  • 4 eggs
  • 2 tbls olivoil
  • 1 tsk salt.

For the stuffing

  • 300g Jerusalems Artichokes
  • 1 gul lök
  • 2-3 garlic cloves
  • A few sprigs of fresh parsley and thyme
  • 50g Parmesan cheese
  • Salt freshly ground black pepper
  • Butter for cooking

As a garnish

  • ( 4 st Jerusalem Artichokes
  • 4-5 Green tomatoes
  • If don’t have green tomatoes use 10 cherry tomatoes.)

Så här skall du göra!

Preparing the pasta dough

1

Pour the flour to the Bech and make a hole in the top. Add salt and olive oil.

2

Crack the egg into the hole and start kneading the dough with your hands.

3

Knead the dough until it feels smooth and silky. It’s a hard job to do. You just have to bash the dough, pulling it, stretching it, squashing it – again and again.

4

Put the dough in a plastic bag or wrap it in kling film and put in the fridge to rest for at least half an hour before use. 

Prepare the stuffing

5

Skrapa jordärtskockorna rena på ytan med en liten kniv och skölj noga bort jorden.
Stek dem sedan i gyllenbrunt smör tills de börjar bli mjuka och krydda med salt och nymalt peppar. Lägg sedan i en skål.
Plocka persilja och några kvistar färsk timjan och hacka dem grovt och lägg i skålen.

6

Tear a hearty piece of Parmesan cheese in the bowl with the Jerusalem Artichokes and the herbs and stir the filling into the bowl so it becomes mushy. Taste with salt & black pepper.

Preparing the ravioli

7

Now it’s time to roll out the dough. Make it thinly, about 2 mm. Use a pasta machine if have one. 

8

Put small piles of the filling on the dough about 6-7 cm apart. Brush between with a beaten egg and then place over the next piece of dough.

9

Tryck hårt på degen med en gaffel runt om fyllning så att degen sluts och fyllningen kan komma ut. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i raviolin. Sänk värmen så det inte kokar så hårt. koka i 2-4 minuter eller tills ravioli flyter upp och är fast men ändå är "al dente" (en lite fast kärna. 

10

Saute the tomatoes with a few slices of Jerusalem artichoke in a butter, salt and pepper. Serve with plenty of grated parmesan cheese and a little extra with browned butter.

Mums, RAVIOLI är färdig och toppad med dom stekta gröna tomaterna. Lätt som en plätt!

Lycka till i köket och glad matlagning / Chef Martino.

Om du vill kan du skriva ut receptet och dela det gärna!

Mums, RAVIOLI är färdig och toppad med dom stekta gröna tomaterna. Lätt som en plätt!

Lycka till i köket och glad matlagning / Chef Martino.

 

Hallo, ta en titt på videon inklusive recept, titta också på instruktionerna hur jag gjorde!

Få inspiration

share it

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

hur tycker du receptet var?

Klicka och ge din röst!

Sortera efter högsta betyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Eftersom du tyckte att det här inlägget var användbart ...

Följ oss på sociala medier!

Ett svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske tycker om det också!

Vichyssoise Chef Martino

Hur du lagar Vichyssoise

Potato & leek soup is commonly called VICHYSSOISE But, recipes on soup made of potatoes and leeks has been made back in days and has

Läs mer >>
Chef Martino recept Surdegs Bröd

Såhär bakar du surdegsbröd!

Finns det något bättre än ett nybakat surdegsbröd bredd med smör. Ok, kanske doppa brödet på ett fat med jungfrulig olivolja och lite havssalt. Men bäst av allt när man bakar bröd hemma, är hur doften av nybakat sprider sig och dina sinnen sätter igång och det vattnas i munnen.

Läs mer >>
sv_SE
Logo Chef Martino
Chef Martino baking Sourdough Bread
Logo Chef Martino

Join the Kitchen Club

We now have 2250 subscribers who receive tips and ideas for the kitchen and cooking and upcoming events. 

Are you in ?

Sig up today and join the the club for foodies, and get your tips in the mail box