Hur man lagar zucchini

Logo Chef Martino

Varje år planterar jag zucchinifrön och får en fantastisk skörd.

Köksträdgårdens bästa vän måste vara zucchinin. Helt enkelt för att det levererar otroliga mängder. Först planterar jag vanligtvis 2-3 frön och låter dem växa upp 10-15 cm. Tricket är alltså att hålla bara de mest kraftfulla av dem. Jag har vanligtvis 6-8 växter, och det räcker perfekt. Nästan lite för mycket eftersom vi får mer zucchini än vi äter. Men det är inga problem, vi donerar till vår närliggande restaurang.

Varför tycker jag om zucchini så mycket?!

Tja, helt enkelt för att det är så enkelt att odla och fantastiskt att laga mat med. Både kalla och varma rätter. Here you can watch how I cook a dish in just five minutes with a zucchini (zucchini with tomato sauce, feta cheese and calamata olives. Then it is actually healthy it contains potassium, which is good for keeping blood pressure down, as well as both C- and vitamin.

Ta en titt på videon hur jag gör!

På bara 5 minuter lagar jag denna zucchini med tomatsås, fetaost och svarta oliver - Yum yum!

Bäst av allt, du kan äta blommorna också!

Fiori di zucca fritti - Friterade zucchini blommor

Crunchy, salty, and utterly addictive, fried zucchini blossoms make for a delicious starter.

Recept - gör så här!

  • Värm cirka 2dl olja på medelhög värme tills en termometer läser 350 °. Kombinera mjöl och salt i en medium skål, och visp sedan in öl tills det är nästan smidigt (vissa små klumpar är välkomna. En efter en, doppa blommorna i smeten, skaka bort överskottet; lägg dem försiktigt i oljan, dock inte för många. Vänd en gång med en gaffel, och låt ligga tills den är gyllenbrun, 2-3 minuter totalt. Lägg upp på pappershanddukar så oljan rinner av. Strö över havssalt och ät upp medan det är varmt.

Ingrdienser:

  • 2 -3 dl rapsolja till att fritera.
  • 2 dl vetemjöl.
  • 1 tsk salt.
  • 4 dl öl av pilsnertyp.
  • ca 12 st zucchini blommor (han blommorna som inte ger frukt)
  • Sea salt

Köp mina zucchini frön här!

hur tycker du receptet var?

Klicka och ge din röst!

Sortera efter högsta betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Eftersom du tyckte att det här inlägget var användbart ...

Följ oss på sociala medier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske tycker om det också!

Vichyssoise Chef Martino

Hur du lagar Vichyssoise

Potato & leek soup is commonly called VICHYSSOISE But, recipes on soup made of potatoes and leeks has been made back in days and has

Läs mer >>
Chef Martino recept Surdegs Bröd

Såhär bakar du surdegsbröd!

Finns det något bättre än ett nybakat surdegsbröd bredd med smör. Ok, kanske doppa brödet på ett fat med jungfrulig olivolja och lite havssalt. Men bäst av allt när man bakar bröd hemma, är hur doften av nybakat sprider sig och dina sinnen sätter igång och det vattnas i munnen.

Läs mer >>
sv_SE
Logo Chef Martino
Chef Martino baking Sourdough Bread
Logo Chef Martino

Join the Kitchen Club

We now have 2250 subscribers who receive tips and ideas for the kitchen and cooking and upcoming events. 

Are you in ?

Sig up today and join the the club for foodies, and get your tips in the mail box