

Varje år planterar jag zucchinifrön och får en fantastisk skörd.
Köksträdgårdens bästa vän måste vara zucchinin. Helt enkelt för att det levererar otroliga mängder. Först planterar jag vanligtvis 2-3 frön och låter dem växa upp 10-15 cm. Tricket är alltså att hålla bara de mest kraftfulla av dem. Jag har vanligtvis 6-8 växter, och det räcker perfekt. Nästan lite för mycket eftersom vi får mer zucchini än vi äter. Men det är inga problem, vi donerar till vår närliggande restaurang.
Varför tycker jag om zucchini så mycket?!
Tja, helt enkelt för att det är så enkelt att odla och fantastiskt att laga mat med. Både kalla och varma rätter. Here you can watch how I cook a dish in just five minutes with a zucchini (zucchini with tomato sauce, feta cheese and calamata olives. Then it is actually healthy it contains potassium, which is good for keeping blood pressure down, as well as both C- and vitamin.
Ta en titt på videon hur jag gör!
På bara 5 minuter lagar jag denna zucchini med tomatsås, fetaost och svarta oliver - Yum yum!
Bäst av allt, du kan äta blommorna också!


Fiori di zucca fritti - Friterade zucchini blommor
Crunchy, salty, and utterly addictive, fried zucchini blossoms make for a delicious starter.
Recept - gör så här!
Värm cirka 2dl olja på medelhög värme tills en termometer läser 350 °. Kombinera mjöl och salt i en medium skål, och visp sedan in öl tills det är nästan smidigt (vissa små klumpar är välkomna. En efter en, doppa blommorna i smeten, skaka bort överskottet; lägg dem försiktigt i oljan, dock inte för många. Vänd en gång med en gaffel, och låt ligga tills den är gyllenbrun, 2-3 minuter totalt. Lägg upp på pappershanddukar så oljan rinner av. Strö över havssalt och ät upp medan det är varmt.
Ingrdienser:
- 2 -3 dl rapsolja till att fritera.
- 2 dl vetemjöl.
- 1 tsk salt.
- 4 dl öl av pilsnertyp.
- ca 12 st zucchini blommor (han blommorna som inte ger frukt)
- Sea salt







