Hur man gör egen grönsaksbuljong

Logo Chef Martino

"en bra soppa börjar med en bra buljong"

Jag lagrar vanligtvis grönsaker i en skål i kylen som jag använder för att laga min egen grönsaksbuljong. Det är både billigt och klokt, varför kasta bort det. 

Hur man gör din egen grönsaksbuljong

 

Spara dina grönsaker i kylen. När skålen blir full, är det dags att koka din buljong. Exempel på vad som är lämpligt att rädda är rotgrönsaker och inte "våta" grönsaker som tomater, paprika, gurkor etc: 
Bra grönsaker att spara:
Selleri
Morötter
Fänkål
Pujolök
Lök, vitlök
Persiljestjälkar

Så här tillagar du din grönsaksbuljong:

 Skölj grönsakerna noga. 
Skär ner till mindre bitar.
Lägg ner grönsakerna i en kastrull och fyll upp med vatten tills det täcker.
Skumma av ytan vid behov, krydda med lagerblad, pepparkorn och färsk timjan.
 
Låt sjuda i 10 minuter och sila sedan av grönsakerna. 
Koka sedan ner till minst 1/3 eller efter smak och smaksätt med en nypa salt.
 
Ready – Easy Peacy 

hur tycker du receptet var?

Klicka och ge din röst!

Sortera efter högsta betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Eftersom du tyckte att det här inlägget var användbart ...

Följ oss på sociala medier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske tycker om det också!

Vichyssoise Chef Martino

Hur du lagar Vichyssoise

Potato & leek soup is commonly called VICHYSSOISE But, recipes on soup made of potatoes and leeks has been made back in days and has

Läs mer >>
Chef Martino recept Surdegs Bröd

Såhär bakar du surdegsbröd!

Finns det något bättre än ett nybakat surdegsbröd bredd med smör. Ok, kanske doppa brödet på ett fat med jungfrulig olivolja och lite havssalt. Men bäst av allt när man bakar bröd hemma, är hur doften av nybakat sprider sig och dina sinnen sätter igång och det vattnas i munnen.

Läs mer >>
sv_SE
Logo Chef Martino
Chef Martino baking Sourdough Bread
Logo Chef Martino

Join the Kitchen Club

We now have 2250 subscribers who receive tips and ideas for the kitchen and cooking and upcoming events. 

Are you in ?

Sig up today and join the the club for foodies, and get your tips in the mail box