"en bra soppa börjar med en bra buljong"
Jag lagrar vanligtvis grönsaker i en skål i kylen som jag använder för att laga min egen grönsaksbuljong. Det är både billigt och klokt, varför kasta bort det.


Hur man gör din egen grönsaksbuljong
Spara dina grönsaker i kylen. När skålen blir full, är det dags att koka din buljong. Exempel på vad som är lämpligt att rädda är rotgrönsaker och inte "våta" grönsaker som tomater, paprika, gurkor etc:
Bra grönsaker att spara:
Selleri
Morötter
Fänkål
Pujolök
Lök, vitlök
Persiljestjälkar


Så här tillagar du din grönsaksbuljong:
Skölj grönsakerna noga.
Skär ner till mindre bitar.
Skär ner till mindre bitar.
Lägg ner grönsakerna i en kastrull och fyll upp med vatten tills det täcker.
Skumma av ytan vid behov, krydda med lagerblad, pepparkorn och färsk timjan.
Låt sjuda i 10 minuter och sila sedan av grönsakerna.
Koka sedan ner till minst 1/3 eller efter smak och smaksätt med en nypa salt.
Koka sedan ner till minst 1/3 eller efter smak och smaksätt med en nypa salt.
Ready – Easy Peacy

